Toimitus kestää taas!

Toimitus kestää taas!

Nuorempi poikamme innostui yllättäen vähän vanhemmasta WII-pelikonsolin pelistä. Me vanhemmat toivoimme, että asia pikkuhiljaa unohtuisi ja taas yksi turha rahanmeno jäisi pois. Turha luulla! Päivä päivältä tilanne paheni ja lopulta päätettiin antaa periksi ja hankkia peli. 

Koska WII pelejä ei voi ainakaan meidän vanhemmalle laitteellemme ladata suoraan netistä, oli etsittävä jostain disketillä oleva peli.

Peli piti saada heti, joten verkko-ostos ei tullut kysymykseen. Siispä lähdettiin kauppaan. Koska kyseessä on vähän vanhempi peli, ei sitä kaupoista tietenkään löytynyt. Kauppojen pelivalikoima on muutenkin supistunut viimeaikoina minimiin. 

Kovan pettymyksen nieltyään poikamme hyväksyi, että tilataan peli verkosta. Peli löytyikin tunnetun peleihin erikoistuneen verkkokaupan sivuilta ja vieläpä varsin edulliseen hintaan. Ja mikä parasta toimitusajaksi mainittiin vain muutama päivä. 

Tehtiin kaupat ja jäätiin odottelemaan pakettia. Heti seuraavana päivänä tulikin vahvistus, että tilaus on lähtenyt meille kirjelähetyksenä. Kokeneena verkkokauppiaana oletin, että kirje tulee meille parissa päivässä. Hienoa! Tämän menin sitten möläyttämään myös pojalleni, vaikka vähän epäilyttikin. 

Joskus aiemmin vastaavassa tilanteessa odoteltiin peliä yli kolme viikkoa. Arvelin kuitenkin sen olleen sattumaa eikä enää toistuvan tällä kertaa.

Meni muutama viikko, viikonloppu ja seuraava viikko alkoi. Poika kävi kuin tulisilla hiilillä ja vieraili jatkuvasti postilaatikolla. Peliä ei vaan kuulunut eikä näykynyt. Seurantakoodiakaan ei ollut, kun oli lähetetty kirjeenä.  Odottelu ja epätietoisuus oli tuskaa niin pojalle kuin vanhemmillekin. En uskaltanut sanoa toimituspäivästä enää mitään. Jospa se huomenna vihdoin tulisi.

Meni seuraavakin viikko eikä vieläkään mitään. Vihdoinkin sitten kolmannella viikolla paketti oli postilaatikossa. Voi sitä riemua! Tarkastelin pakkausta, josta selvisi, että se oli lähetetty Ahvenanmaalta. Onhan laivakyyti tietenkin vähän hitaampaa mutta että melkein kolme viikkoa! Oliko sitten syynä toimittajan viive vai Postin moka jää ikuiseksi arvoitukseksi.

Itse luulen, että tätä vähän vanhempaa peliä ei enää ollut toimittajan varastossa, vaan se piti tilata jostain muualta, joka oli todellinen syy viivästykseen.

Mitä tästä sitten opin? Jos ei voi pitää kiinni luvatusta toimitusajasta, kannattaa se ilmoittaa rehellisesti jo tilausta tehtäessä ja mahdollisista viivästyksistä vielä informoida asiakasta erikseen. Näin ainakin aion tehdä omassa verkkokaupassani. Nopeus on valttia. Meillä melkein kaikki tavarat löytyvät omasta varastostamme ja lähetykset lähtevät viimeistään tilausta seuraavana päivänä. 

Jos kyseessä on tilaustuote, se on selkeästi nähtävissä jo tilausta tehtäessä.

Aina ei voi tietenkään onnistua. Aina voi toki tulla tilanteita, ettei toimituslupausta voida lunastaa. Kun lähetyksiä on paljon, joku asia toimitusketjussa voi aina pettää. Niissä tilanteissa on kuitenkin tärkeää, että asiakasta informoidaan asiasta. Odottavan aika on pitkä!

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.