Hyppynarulla hyppely on tehokasta liikuntaa

Hyppynarulla hyppely on tehokasta liikuntaa

Taas väsyttää ja on muutenkin kurja olo. Keho huutaa liikuntaa mutta töissä meni taas pitkäksi, ulkona tulee ja sataa vaakasuoraan vettä eikä kuntosalille kerkiä, kun jälkikasvu vaatii suuhunpantavaa ja muutakin huomiota. Tuttu tunne varmaan monelle muullekin. Liikkumaan pitäisi päästä mutta aina ei vaan ehdi tai viitsi lähteä enää työpäivän jälkeen kotoa. 

Onneksi tehokasta ja virkistävää liikuntaa voi harjoittaa kotonakin eikä edes vie paljon aikaa. Hyppynarulla hyppely on erittäin tehokasta treeniä ja sitä voi tehdä melkein missä vain eikä se maksa mitään. 

Viimeksi olen hyppinyt hyppynarulla joskus lapsena enkä muistanut ollenkaan, kuinka tehokasta liikuntaa se on. Hyppynarulla voi tehdä mainiosti myös nykyään niin suosittua Hiit tehoharjoittelua, jossa tehdään lyhyitä 30 - 40 sekunnin liikuntaharjoitteita täydellä teholla muutamia toistokertoja, joiden välillä pidetään minuutin tai kahden taukoja.

Aloittaessani huomasin heti, että nykykunnolla reilun puolen minuutin hyppely, jonka kuluessa tein noin 60 hyppyä, vetää aivan puhki ja tuo parin minuutin tauko on enemmän kuin tarpeen. Neljä peräkkäistä suoritusta on jo ihan tarpeeksi. 

Jossain vaiheessa halusin myös liikuntasuorituksesta monipuolisemman ja olenkin lisännyt ohjelmaani naruhyppelyn lisäksi mm. lihaskuntoliikeitä, kyykkyyn ja ylös hyppelyä sekä muutaman minuutin ohjelman stepperillä. Näitä voi tehdä aina hyppelykertojen välillä, niin saa vähän vaihtelua treeniin. Tällä ohjelmalla saan päivittäisen teholiikunnan suoritettua parissakymmenessä minuutissa silloin, kun en viitsi taikka kerkeä lenkille taikka salille. 

Minkälainen hyppynaru sitten sitten on paras? Tähän on vaikea antaa oikeaa vastausta. Jokaisella on oma suosikkinsa. Joku tykkää kahvallisesta mallista ja toinen taas ihan perusnarusta. Itse suosin ihan perusmallia   Hyppynaru 3 m jonka pituutta on helppo säätää sopivaksi kiertämällä käden ympärille. Näin myös perheen muut jäsenet voivat käyttää samaa narua. Naru on myös sopivan paksu ja se pyörii hyvin. 

En yritäkään väittää, että kotona sisällä tehtävä naruhyppely voittaisi lenkin raikkaassa ulkoilmassa, mutta ainakin se on parempi kuin ei liikuntaa lainkaan. Sitä voi myös pitää vaikkapa täydentävänä liikuntasuorituksena reippaan kävelylenkin jälkeen. Ja lopuksi vinkkinä istumatyöläisille: Pitkän istumatyön kuluessa olisi välillä hyvä vähän liikkua. Miksi et ottaisi hyppynarua työpöydän laatikosta ja hyppisi vaikkapa minuutin verran. Sitten on taas hyvä jatkaa mieli ja keho vetreänä töitä.

OSTA HYVÄ HYPPYNARU!

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.