Jasmelin alkuvuodet osa 1

Jasmelin alkuvuodet osa 1

Uudistettu verkkokauppamme on nyt avattu ja sen tiimoilta kirjoittelen elämäni ensimmäistä Blogia. Tarkoitukseni on hieman muistella yrityksemme alkuaikoja ja kirjoitella myös sen  myöhemmästä toiminnasta aina näihin päiviin asti. Ihan aluksi kuitenkin muutama sana uudesta verkkokaupastamme.

 Ajan hammas oli päässyt puraisemaan vanhaa verkkokauppaamme, jonka päivittäminen nykyajan vaatimuksia vastaavaksi olisi ollut hankalaa. Nykyään jo yli puolet kävijöistä selailee kauppaa kännykällä tai tabletlaitteella, eikä entinen kauppamme tähän kovinkaan hyvin soveltunut. Myös lähiaikoina kiristyvät verkkokaupoille asetettavat turvakriteerit olisi ollut hankala täyttää. Jo lähitulevaisuudessa Google kiristää merkittävästi sivustojen turvavaatimuksia ja luokittelee haitallisiksi ne sivustot, jotka ei näitä vaatimuksia täytä. Uudessa Jasmel.fi verkkokaupassa nämä asiat ovat nyt kunnossa. Tässä asiassa olemme hyvissä ajoin liikkeellä, sillä useimmissa sivuistoissa nämä asiat on vielä tekemättä. Jasmel.fi verkkokaupassa on turvallista selailla tuotteita ja tehdä ostoksia.

YRITYKSEN PERUSTAMINEN: Jasmel Oy perustettiin vuonna 1994 maaliskuussa, joten juuri nyt on synttärijuhlien aika. Jos oikein laskin, niin 23 vuotta perustamisesta on kulunut ja onhan ne vuodet vierineet nopeasti. Paljon on tapahtunut ja monenlaisia muistoja on jäänyt. Paljon on tavaraa tullut ja mennyt. Perustimme yrityksemme mahdollisimman huonoon aikaan. Suomi oli lamassa ja koko maa oli romahduksen partaalla. Halusimme kuitenkin uskoa huomiseen ja onpa meitä viisaammat joskus todenneet, että kun yrityksen perustaa huonoina aikoina, niin hyvinä aikoina kyllä pärjää. Monet nousukauden huipulla perustetut yritykset rakennetaan epärealististen odotusten varaan ja ovat heti vaikeuksissa, kun suhdanteet kääntyvät huonommiksi.

Meitä yrittäjiä oli aluksi kaksi, joista toinen oli päivähoitoalan ammattilainen. Siihen aikaan päivähoitoalan työtkin olivat monesti pätkätöitä ja jotain muuta piti keksiä. Myös yrittäjän vapaus ja into tehdä jotain uutta ja omaa kiehtoi kovasti. Kehittelimme liikeideaa, jossa tarjoaisimme opettavaisia tuotteita päiväkotien ja muun varhaiskasvatusalan toimijoiden käyttöön. Itse olin aluksi mukana vain sivutoimisesti ja ihan muun alan töissä. Siihen aikaan hankinnat tapahtuivat pitkälti kuvastojen avulla taikka kaupoista ostamalla ja halusimme tarjota uuden, erilaisen tavan tehdä hankintoja. Menisimme tuotteitten kanssa  paikan päälle, laittaisimme näyttelyn pystyyn ja esittelisimme tuotteet. Monet tuotteet on helppo tilata  kuvaston avulla, mutta pelit ja erikoistuotteet on helpompi ostaa, kun näkee, miten niitä pelataan ja käytetään ja voi itsekin kokeilla. 

Tästä syystä pelit olivatkin yrityksemme alkuaikoina pääasiallisin tuoteryhmämme. Ideamme oli myös löytää tuotteita, joita ei saanut oikein mistään tai ne olivat kohtuuttoman kalliita. Heti alusta alkaen oli selvää, että esim. päiväkodeille myytäville tuotteille asetettavat laatuvaatimukset  ovat korkeat ja  laitoskäyttössä tuotteiden pitää olla erittäin kestäviä ja myös kehittäviä. Huonosta laadusta tai tarkoitukseensa soveltumattomasta tuotteesta tulee armotta palaute, joka on vahingollista yrityksen maineelle. Korkea laatu onkin ollut aina meille ihan ykkösasia ja meillä reklamaatioiden määrä onkin erittäin pieni. 

Ensimmäinen varastomme oli makuuhuoneemme nurkassa ja jo muutaman päivän kuluttua kävi selväksi, että ei tästä näin mitään tule. Pakko on hankkia erillinen varasto, joka melko pian löytyikin lähistöltä. Oli suuri helpotus saada koti taas kokonaan asumiskäyttöön.

Melko pian kävi myös ilmi, että kotimaisilta tavarantoimittajilta ei välttämättä saada halumiamme tuotteita myyntiin vaan valikoimaa pitää täydentää omalla maahantuonnilla. Täysin kokemattomina, mutta uteliaina ja intoa täynnä suuntasimme suurille ulkomaisille alan messuille, joissa löysimmekin heti hyviä kontakteja ja yhteistyökumppaneja, jotka ovat kantaneet näihin päiviin asti. Meille oli suuri yllätys, että meihin suhtauduttiin kuin kaikkiin muihinkin asiakkaisiin. Kotimaiset toimijat olivat usein ylimielisiä ja katsoivat meitä nenänvarttaan pitkin. Olivat varmaan tottuneet asioimaan vain niiden muutaman suuren ketjun sisäänostajan kanssa ja tällaiset pienet aloittelevat asiakkaat eivät  tuntuneet juurikaan kiinnostavan. Toki poikkeuksiakin oli. 

Kun ihanaa tavaraa oli nyt valtavasti saatavilla, oli suuri houkutus laajentaa valikoimaa pelimaailman ulkopuolelle myös muihin tuotteisiin. Liikaa ei saa kuitenkaan innostua ja päätimmekin edetä askel kerrallaan ja kaikessa rauhassa testata erilaisia ideoita. Yksi kaikkein onnistuneimmista löydöistämme olivat ilmeikkäät ja hauskat Beleduc käsinuket, joista tuli heti yksi suosituimmista tuotteistamme ja suosio on jatkunut aina näihin päiviin asti, jo yli 20 vuoden ajan!  Näitä on myyty jopa aikuisille hauskaksi läksiäislahjaksi ja nuorten aikuisten illanviettoleikkeihin ja ties mihin. Taitaapa olla myös aika monen lapsen unikaverina. 

Heti ensimmäisten messukäyntien jälkeen toimintamme siirtyi ihan eri tasolle. Opimme kokoajan lisää ja tuotevalikoimamme monipuolistui ja löysimme ainakin omasta mielestämme aivan mahtavia uusia ideoita, joita tarjota asiakkaillemme. Onnistuimme tuomaan Suomeen tuotteita, joita kukaan aiemmin ei ollut osannut tarjota. Tästä alkoi kasvu, josta lisää seuraavassa Blogissani.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.

TARJOUKSIA
-50%
56599 Muumi Xylofoni
7,95 € 15,90 €
-50%
50529 Niiskuneidin huilu
3,45 € 6,90 €
-50%
65112 Vetolelu juna
7,95 € 15,90 €
-50%
RA820 Villieläimet kattoriipus
6,25 € 12,50 €
-50%
GK108 Synttäripöydän eläinparaati
11,65 € 23,30 €
-50%
57513 Vetolelu koira
12,60 € 25,20 €
-50%
52987 Nooan arkki kattoriipus
8,20 € 16,40 €
-50%
52960 Keinuva enkeli kattoriipus
6,25 € 12,50 €